Останніми днями увага світового тенісу прикута до Roland Garros. На екваторі турніру відбулось достатньо багато яскравих матчів, проте запам'ятався він низкою позаспортивних скандалів, які стосувалися і України.

Спеціалісти Opta Analyst вирішили спрогнозувати майбутніх переможців, тому з допомогою суперкомп'ютера 10 тисяч разів змоделювали результати змагання. Щоб визначити тріумфаторів, штучний інтелект вивчав навички тенісистів, результати попередніх виступів та потенційних суперників.

За результатами розрахунків, переможницею Відкритого чемпіонату Франції серед жінок стане перша ракетка світу Іга Свьонтек (13.5 %). За останній рік польська тенісистка стала справжнім другом України, адже неодноразово засуджувала військову агресію росії. Зокрема, спортсменка використовувала жовто-блакитні стрічки на своїй формі та виступала за відсторонення представників країн-терористок від міжнародних кампаній.

Одна з таких небажаних осіб – білоруска Аріна Соболенко – фінішує зі сріблом (12.1 %). Нещодавно, вона вибила з турніру українку Марту Костюк. Зустріч очікувано завершилась без рукостискань, тому навколо цієї події розгорнувся справжній скандал. Вболівальники освистали нашу тенісистку за цей вчинок, а сама Соболенко видала гнівну промову, засудивши прояв неповаги до себе. Мовляв, спортсмени не можуть впливати на політичні події, тому вона ніяк не може допомогти Українцям у війні. На третє місце статистичний портал поставив казашку Єлєну Рибакіну (7.0 %), яка, до слова, народилась в росії.

А от серед чоловіків на першій сходинці фінішує 19-річний вундеркінд Карлос Алькарас. Коефіцієнт на перемогу зіркового іспанця складає 14.4 %. Шанси його головного суперника Новака Джоковіча складають 12.6 %. Скандальний серб неодноразово відзначався своєю проросійською позицією, а в останньому матчі спровокував ще один політичний скандал.

Після перемоги над Ковачічем, Новак написав на телекамері: "Косово – серце Сербії. Зупиніть насильство". У 2008 році Новак Джоковіч закликав інші країни не визнавати незалежності Косова. Також серб відомий своїми антивакцинаторськими поглядами, через які йому довелося навіть пропустити Australian Open-2022. Серед російських спортсменів до топ-5 увійшов Андрєй Рубльов – йому з коефіцієнтом у 5.7 % пророкують 5 місце. Нагадаємо, друга ракетка світу росіянин Даніїл Мєдвєдєв покинув турнір вже на його старті.

Нагадаємо, представницями України на Відкритому чемпіонаті Франції залишились Еліна Світоліна та Леся Цуренко.