Після перемоги над американцем Александром Ковачічем серб написав на камері: "Косово – серце Сербії. Зупиніть насильство". За це його жорстко розкритикували. Своє ставлення до ситуації висловили й у національному олімпійському комітеті Косова.

"Світ став свідком інциденту, організованого сербським тенісистом Новаком Джоковічем, який не вперше порушив спортивні принципи, основоположні тези Олімпійської хартії про політичну нейтральність і зробив ще одну політичну заяву в спорті. Новак Джоковіч знову розгорнув пропаганду сербських націоналістів і використав для цього спортивну платформу.

Післяматчеві заяви, зроблені публічною особою без будь-яких докорів сумління, безпосередньо підвищують рівень напруги та насильства між двома країнами, Сербією та Косово.

Як президент національного олімпійського комітету Косова, я зобов’язаний висловити свою стурбованість і прошу відреагувати від імені Міжнародного олімпійського комітету, оскільки ці повідомлення та дії небезпечні для майбутнього спорту, якщо їх не покарати", – написав президент НОК Косова Ісмет Краснічі в листі до очільника МОК Томаса Баха.