Рим. WTA1000. Фінал

Ангеліна Калініна (Україна) – Єлена Рибакіна (Казахстан) – 4:6, 0:1, відмова

Українка блискуче розпочала матч проти шостої ракетки світу Рибакіної, яку вже обігрувала у 2022 році. Цього разу Калініна одразу повела 2:0 і, здавалося, контролювала поєдинок.

Однак, казашка почала потроху додавати насамперед на власній подачі, а самій Ангеліні кожен розіграш давався усе важче. Українка почала регулярно брати невеличкі паузи, присідала та кричала до свого тренера: "ноги". Вочевидь, свою роль зіграли виснажливі поєдинки, що Калініна провела у попередніх раундах – 3 години, 50 хвилин проти Хаддад-Майя, і майже три години проти Кудерметової.

Українка таки програла Рибакіній першу партію і стартовий гейм другої, після чого взяла медичний тайм-аут і зрозуміла, що не зможе продовжувати через сильний біль у нозі. Корт Калініна покидала у сльозах. Попри те, Ангеліна стала всього другою українкою після Еліни Світоліної, яка зіграла у фіналі турніру WTA1000.

Калініна заробила понад 270 тисяч євро призових і 650 залікових балів, що дозволять встановити новий особистий рекорд – українка підійметься на 25-ту сходинку рейтингу WTA.