Рим. WTA1000. Чвертьфінал

Ангеліна Калініна (Україна) – Беатріс Хаддад-Майя (Бразилія) – 6:7, 7:6, 6:3

Друга ракетка України блискуче розпочала поєдинок. Калініна (№47 WTA) виграла чотири поспіль стартові гейми у досвідченої бразилійки Хаддад-Майя (№15 WTA). Втім, за рахунку 2:5 остання взяла медичний тайм-аут, після чого повністю перевернула практично програний сет. Беатріс довела з’ясування стосунків до тай-брейку, де розгромила Калініну 7:2.

За схожим сценарієм розгорталася і друга партія. Попри те, що Ангеліна вела спочатку 2:0, а згодом 4:2, бразилійка знову змогла дотягти до тай-брейку. Та цього разу міцнішими нерви виявилися вже в українки. Ці два сети тривали понад 2 з половиною години та, здавалося, цілковито виснажили Калініну.

Вона програла три гейми на початку вирішальної частини гри. Однак виявилося, що у Хаддад-Майя сил залишилося навіть менше. Наступні шість поспіль геймів буквально на зубах витягла Калініна. Загалом матч тривав майже чотири години. Після перемоги українка не мала сили навіть святкувати, натомість розплакалася, слухаючи овації вболівальників.

Ангеліна вперше у кар’єрі пробилася до півфіналу турніру елітної категорії WTA1000, де зіграє проти росіянки Кудерметової. Українка уже забезпечила собі, щонайменше, 390 залікових балів та понад 140 тисяч євро призових.