Імениті українські тенісистки зустрілися з представниками WTA. В розмові з директором організації Стівом Саймоном та представницею Ради гравців Слоан Стівенс інтереси нашої країни відстоювали Еліна Світоліна, Марта Костюк та Леся Цуренко.

Сторони обговорили багато гострих питань. Головною темою була проблема порушень прав українців та бездіяльності WTA стосовно пропаганди та підтримки військової агресії проти України в Турі. Також українки звернули увагу на прояви неетичної поведінки з боку працівників WTA.

Нагадаємо, у грі між українкою Катериною Байндль та росіянкою Каміллою Рахімовою на трибунах сиділи глядачі з прапорами росії та зображенням путіна. Згодом відбулась ще одна провокація, коли росіянка Анастасія Потапова вийшла на корт у футболці Спартака.

"Ми не залишимо це питання (дискримінації українських тенісисток – прим. Спорт 24), тому що цілком логічно з цього випливає питання безпеки. Якщо в Турі росіяни і білоруси підтримують військову агресію, то це означає, що вони бажають смерті українцям, нашим рідним, нашим друзям, нам зрештою. Чи перебування з такими людьми в одному середовищі це норма в 21 столітті? Ми чекаємо відповідей від WTA", – розповіла Світоліна для BTU.org.ua.