"Пам’ятаю свої перші відчуття на корті, вони були хорошими. На подив, я добре почувалася. Я пограла кілька разів у грудні, а повноцінно тренуватися почала в січні.

Із самого початку в мене не було якихось великих очікувань. Тому, напевно, і не було розчарувань з приводу свого самопочуття. З місця я відчувала м'яч дуже добре і це мотивувало мене щодня покращувати свої удари та пересування кортом.

Психологічно було дуже важко в той момент. Не через те, що потрібно було зупиняти кар'єру, а через війну і всі ті нерви, які назбиралися за мої три останні турніри в Монтерреї, Індіан-Веллсі й Маямі. Тому, після того, як закінчила свій матч у Маямі, то десь 8 місяців я взагалі не брала ракетку в руки. І в принципі взагалі не пов'язувала своє життя з тенісом. Я практично не стежила ні за якими результатами. Миготіли якісь новини, але бажання вдаватися в те, що відбувалося в турі, зовсім не було.

У мене були інші пріоритети: моє здоров'я, психологічний стан, а ще я на 100% займалася своїм фондом. Для мене було важливо ментально відпочивати від тенісу, тому що він забирає дуже багато енергії. Щоправда, я дивилася матчі Гаеля, яких було небагато, напевно, всього чотири, оскільки він був травмований. Зараз мені здається, що цей відпочинок без тенісу реально допоміг моєму поверненню, тому що на початку січня я прямо бігла на тренування", – розповіла Світоліна в коментарі BTU.