Сербу заборонено в’їзд до США через відсутність щеплення від коронавірусу. Джоковіч сподівався, що йому зроблять спеціальне запрошення. Таке прохання надійшло від губернатора штату Флорида і двох конгресменів, проте американська влада не пішла на порушення загальних правил.

"Ми намагалися досягти винятку для Джоковіча, але цього не сталося. Нам хотілося б, щоб на нашому турнірі брали участь найкращі тенісисти. Ми намагалися домовитися з урядом США, але безуспішно", – цитує директора турніру Джеймса Блейка Reuters.

Нагадаємо, що через відсутність вакцинації серб пропустив турнір серії Мастерс в Індіан-Уеллсі. Зараз Джоковіч розпочинає підготовку ґрунтового сезону. Наступний турнір у його розкладі – Masters у Монте-Карло, який стартує 9 квітня.

Додамо, що тенісистові з цієї ж причини не дозволяли перебувати на території Австралії. Однак у листопаді минулого року країна скасувала заборону, тож Джоковіч зміг взяти участь в Australian Open. Нагадаємо, у січні 2023-го він вдесяте тріумфував на цьому турнірі серії Grand Slam.