Нагадаємо, що Цуренко розповіла в соцмережах про скандальне висловлювання гендиректора WTA Стіва Саймона. Він заявив, що сам не підтримує війну росії проти України. Але якщо тенісисти з рф і білорусі виступають "за" агресію, це тільки їхня власна думка, яка не має засмучувати інших.

"Я повністю розумію, чому вона відмовилася від гри, тому що, чесно кажучи, я дуже поважаю українських дівчат. Якби на мою країну впала бомба або мій дім зруйнували, я не знаю, чи змогла б я впоратися з цим і далі грати у WTA-турі та змагатися.

Ви маєте бути психологічно готові до того, щоб змагатися щотижня. Тому я розумію, що Цуренко не була готова до цього. І, загалом, мені здається, що потрібно зробити трохи більше, щоб допомогти українським гравцям... Усе, що ми обговорюємо в тенісі, більше стосується білоруських і російських гравців.

Я не думаю, що це правильно, тому що ми повинні більше уваги приділяти допомозі українським гравцям і забезпеченню їх усім необхідним, адже вони здебільшого повинні дбати про всі свої сім'ї, і на їхні плечі лягає великий тягар.

Ми маємо мислити ширше і не турбуватися про те, чи заробимо ми гроші цього, чи наступного тижня, а більше думати про те, що поставлено на карту і які дії можуть зупинити російську агресію. Я сподіваюся, що Цуренко буде в змозі брати участь у наступних турнірах", – наводить слова Свьонтек BTU.