"Коли бачиш трупи, це вже не має значення. Це все сила звички, скажімо так (зітхає). На жаль, людина може адаптуватись до всього. Ми адаптувались до ракетних атак. До страху. І ми адаптувались до смерті.

Ти бачиш руїни, втрачене життя, зруйноване майбутнє. В когось будинок перетворений на брухт, в когось – вбита родина. Це важко. Це чиста жорстокість. У Бахмуті ми ходили в школу, яка була фантастичною: з басейном, футбольними і баскетбольними майданчиками... Все це було знищено авіаударами. В Києві в окремих районах немає ні мережі, ні світла, ні опалення. Це вже не те місто, в якому я жив. росія спричиняє смерть, руйнування та біль. Це терористична держава.

У кожного є свої проблеми і своє життя, ми не очікуємо, що інші країни воюватимуть разом з нами. Ми просимо лише, щоб Європа дала нам достатньо засобів, щоб відправити росіян назад на їхнє місце: по інший бік кордону", – сказав зірковий екс-тенісист в інтерв'ю L'equipe.

Також Стаховський розповів, як нещодавно ледь не загинув. Під час звільнення Яцьківки, яка розташована на кордоні Донецької і Харківської областей, спортсмен перебував в БТРі, в який поцілила російська ракета.