Росіян та білорусів викинули майже всі міжнародні федерації та не допустили до змагань. Однак тенісисти з країн-агресорів продовжують виступати на турнірах під нейтральним прапором.

Вімблдон – єдиний мейджор із чотирьох, який запровадив повний бан для рф та білорусі, що призвело до санкцій з боку WTA та ATP. Натомість французький Ролан Гаррос та американський US Open допустили агресорів, як зараз це робить Australian Open.

"Російські та білоруські гравці будуть допущені до участі в Australian Open. Єдина різниця буде в тому, що вони не зможуть представляти росію та російський прапор. Також не гратиме гімн росії, а тенісисти муситимуть виступати як нейтральні учасники під нейтральною назвою. Але їх чекатимуть на Australian Open у січні", – пояснив один із організаторів турніру у коментарі Reuters.

До слова, Джоковіч може також потрапити на змагання попри його трирічну заборону на в'їзд до Австралії. Якщо йому вдасться оскаржити цю заборону на в'їзд, яка наразі триває до 2025 року, та отримати візу, то він може повернутися до Австралії.

Додамо, Australian Open відбудеться з 16 до 29 січня 2023 року.