Чоловічий фінал US Open-2022 відбудеться ввечері 11 вересня. Тенісисти повинні вийти на корт о 22:30 за київським часом. Переможець не лише отримає вражаючу суму призових (2,6 млн євро), але й звання першої ракетки світу. Алькарас наразі 3-й, Рууд – 5-й. Обоє вперше можуть піднятися на вершину світового рейтингу.

Іспанець та норвежець раніше не перемагали на турнірах серії Grand Slam. Алькарас виграв три останні зустрічі на шляху до фіналу у п'яти сетах, демонструючи неймовірний характер. Півфінал проти Тіафо 19-річний вундеркінд грав понад 4 години. Він став другим наймолодшим гравцем, який пробився до фіналу US Open після легендарного Піта Сампраса.

Каспер Рууд у 1/2 фіналу здолав росіянина Хачанова. Норвежець виявився сильнішим у 4 сетах, а матч тривав трохи більше чотирьох годин. У вирішальному матчі Відкритого чемпіонату США йому доведеться перервати неприємну статистику очних зустрічей з Алькарасом. Останній переміг норвежця вже двічі, зокрема у фіналі Мастерса в Маямі (2022).

Надійний букмекер FAVBET фаворитом матчу вважає іспанського тенісиста. Коефіцієнт на перемогу Алькараса становить 1.44. Тоді як у можливий тріумф Рууда фахівці вірять неохоче – 2.95. Швидше за все, суперники проведуть більше трьох сетів. Відповідний тотал 3.5 оцінюють у 1.43, аналогічний тотал менше – 2.75.