"Він підписав контракт із Зенітом вже після анексії Криму, "днр", "лнр". Наприклад, я в росію з 2014 року не їздив, я не хотів там змагатися. Я не підтримував агресора жодним чином, я для них не виступаю, бо ця країна вбивала і вбиває наших людей.

У тенісистів немає великого вибору. Змагання проводяться у країнах і ти туди їдеш або не їдеш. Якщо не їдеш, то втрачаєш очки та позицію в рейтингу і так далі. Це має наслідки. А футболісти вибирають туди, куди вони йдуть. Ракицький – це топовий гравець України, який довго грав за збірну, тому я впевнений, що він мав пропозиції не лише з Зеніту. Але Зеніт запропонував найбільше грошей. Цей вибір став вирішальним. Ставлення до нього в Україні змінилося.

Ракицький повернувся не в Україну, а у Шахтар, який базується за кордоном. Те, що він пішов із Зеніту – це вже потужний меседж, це непогано. Зміна ставлення у його голові від "братів" до "агресора" – це вже класно. Але цього замало. Його русофобія недостатня", – розповів Стаховський в ефірі "24 каналу".