"Я вам скажу чесно, в тенісі немає російських грошей, там немає російських спонсорів. Тому тут за гроші, на жаль, було б легше зачепитися. Я був з організацією ATP з першого дня. Мене дуже турбувало, що буде з нашими спортсменами, які виїхали або, які не можуть виїхати через війну, що буде з їхніми фізичними кондиціями.

На щастя, наші спортсмени-тенісисти незалежно від того, який у кого рейтинг, отримали гранти від ATP і отримуватимуть їх надалі, поки триває війна. А росію і білорусь одразу санкціонували, заборонили прапори й назви країн. Для ATP це було безпрецедентне рішення. Далі був конфлікт Британії і ATP. Я думаю, що насправді Британія зробила правильно. Вони розуміли, що несуть більшу відповідальність, аніж просто проведення змагань.

Їм потрібно було б відповідати історично, якби хтось з росіян, які є коренем зла у Європі, виграли б Вімблдон. Вони розуміли, що їх традиція і мораль дорожчі. Тому Вімблдон поставив ці речі вище, аніж гроші. Проблема в тому, що вони прийняли це рішення без консультації з ATP і виник свого роду конфлікт інтересів. Кожна зі сторін продемонструвала свій вплив. Але, поряд з тим, наших спортсменів підтримують всі тенісні організації", – розповів Стаховський у інтерв'ю Укрінформ.

Нагадаємо, що Вімблдон вирішив не допустити росіян та білорусів до турніру, за що ATP та WTA не нараховуватиме очки учасникам.