"Ми вважаємо, що це екстремальна та виняткова ситуація, яка виводить нас далеко за межі інтересів лише тенісу. Понад 140 країн світу засудили вторгнення росії та катастрофічну шкоду, завдану мільйонам мешканців України. Уряд, промисловість, спортивні та творчі інституції відіграють свою роль у спробах обмежити глобальний вплив росії, зокрема будь-яку вигоду від торгових, культурних або спортивних демонстрацій сили.

Уряд Великої Британії виклав вказівки, конкретною метою яких є обмеження впливу росії. Ми врахували це. Для ясності, він не дозволяє автоматично потрапляти на Вімблдон на основі лише рейтингу.

Після ретельного розгляду багатьох факторів ми прийшли до двох висновків, які лягли в основу нашого рішення. По-перше, навіть якби ми прийняли заявки від російських та білоруських гравців, ми б ризикнули, що їхній успіх чи участь на Вімблдон використали на користь пропагандистської машини російського режиму, з чим ми не могли погодитися.

По-друге, ми зобов'язані забезпечити, щоб жодні дії, які ми вживаємо, не поставили під загрозу безпеку чи добробут гравців чи їхніх сімей. Ми розуміємо і глибоко шкодуємо про те, як це рішення впливатиме на кожну постраждалу людину – і так багато невинних людей страждає в результаті цієї жахливої ​​війни.

Ми вважаємо, що ухвалили найвідповідальніше рішення, можливе за цих обставин. Ми не мали розумної альтернативи відповідно до позиції, озвученої урядом", – цитує Іена Г'юїтта офіційний сайт турніру.