"Російські та білоруські гравці зазнають дискримінації, і я скажу вам, що це нормально. Я так говорю, бо бачу сцени, які розгортаються в Маріуполі, Мелітополі та Одесі. Люди помирають – у Маріуполі зараз помирають з голоду. Викопуються братські могили.

Що нам потрібно, то це зрозуміти, що це не зупиниться, якщо ми всі не об’єднаємось у творчості, спорті, промисловості, бізнесі, армії… у всьому. Те, що відбувається незрівнянно з усім, що ми бачили – мабуть, у нашому житті – і нехай ми ніколи не побачимо цього знову.

Так, я знаю, що тут немає провини Мєдвєдєва, Рубльова, Азаренко чи Павлюченкової, і вони добрі люди, але хіба нам не потрібно вводити санкції проти російського народу? Чому українці повинні вмирати з голоду, залишатися сиротами?

Ви кажете, що це несправедливо, керівництво ATP та WTA каже, що це несправедливо і це дискримінація. Я вам відповім, що несправедливо та неправильно – те, що відбувається в Україні", – заявив Касл.

Нагадаємо, організатори одного з найпрестижніших тенісних турнірів Вімблдону прийняли рішення відсторонити від змагань усіх російських та білоруських гравців. Турнір відбуватиметься з 27 червня до 10 липня.