"Рішення піти у ТРО – це відкуплення гріхів за 2014 рік, коли я не пішов до тероборони. Тоді я мав першу дитину, одружився, і було страшно йти захищати країну, чесно скажу. Тоді кар’єра була на піку, я мав хоча б для себе якесь моральне обґрунтовування, чому я не йду захищати, коли інші йдуть…прості люди, не маючі жодних військових навиків.

Зараз це було вже зовсім інше, тому що, безпосередньо, кар'єра закінчилась за місяць до початку війни, і в мене не було вже для себе моральних аргументів, чому я маю залишитись у спокої, чому моя родина має бути щасливою, коли сотні тисяч інших родин мають терпіти, втрачати, переживати? Це було імпульсивне рішення. Я звісно не знав на що йду, коли 27-го лютого перетинав кордон зі Словаччиною.

Я переконаний, що військовий з мене не такий крутий, як би мені цього хотілося, але саме через те, що багато людей показували, що вони залишаються, вони не тікають, я вважаю, що прикладом послужив і Президент, який залишився і не втік, це, мабуть, найголовніший приклад в нашій країні, який є. Безпосередньо, через це і нашим військовим набагато легше захищатися, тому що вони знають, що люди їх не покинули, вони готові боронити, навіть, якщо вони не зможуть, то хтось після них цей тягар підніме", – цитує Стаховського Xsport.

Нагадаємо, що ще у перші дні війни Стаховський змінив ракетку на автомат та приєднався до лав територіальної оборони Києва.