"Напевно, декілька таких матчів. Я б назвала, напевно, чотири. Починаючи з поєдинку проти Джессіки Пегули в Австралії, на Ролан Гаррос із Барборою Крейчиковою (цей матч у мене взагалі не склався від самого початку), на Олімпіаді з Маркетою Вондроушовою і, звичайно ж, матч на US Open з Лейлою Фернандес.

Спочатку здається, що це катастрофа, мовляв, як можна було програти цей матч, але згодом розумієш, що ці матчі загартовують тебе, твій характер, без них не було б, можливо, й медалі, якихось моментів, які я для себе винесла.

Я намагаюся знаходити в якихось ситуаціях, не те що позитив, але ті уроки, які приховані в таких дуже прикрих іграх. Якщо взяти останній матч із цієї групи, на US Open проти Фернандес, то, наприклад, на тай-брейку, якби м'яч не зачепив сітку, можливо, був би інший результат. Але так сталося, не в моїх силах було на щось вплинути. Тому, звичайно, для мене це був дуже прикрий кінець", – поділилась Світоліна в інтерв’ю BTU.

Нагадаємо, що Еліна є першою тенісисткою в історії України, яка здобула олімпійську нагороду. У поєдинку за бронзу Світоліна здолала представницю Казахстану Олена Рибакіну із рахунком 2:1.