"Проблема співвідношення спорту та політики виникла із відродженням сучасних Олімпійських ігор. Ініціатор та організатор їх, барон П'єр де Кубертен, був рішучим супротивником політичного впливу на спорт. На підставі цього світогляду і було висунуто гасло та розроблено концепцію "спорт поза політикою". Суть концепції полягала у тому, що у спорті людина реалізує своє істинно природне, справді гуманістичне начало. І тому будь-яке втручання політики може спотворити споконвічний зміст спорту.

На стадії становлення спорту ця концепція не викликала заперечення. Однак у процесі розвитку олімпійського руху утопічність таких поглядів стала очевидною. Відкрито реакційною була політика фашистського уряду під час підготовки та проведення ОІ у Берліні. Гітлерівці використали свято спортивної молоді світу для безсоромної пропаганди переваги арійської раси, розв'язання антисемітської кампанії.

Як мати своєї дитини, я б ніколи не дозволила синові брати участь у подібному! Що ми бачимо на останньому фото? Це схоже на "бенкет під час чуми". Як можна влаштовувати свята під час того, як в Україні ваші ж убивають невинних людей, руйнують міста та будинки! І після побаченого, ви хочете сказати, що "спорт поза політикою"?!

Використовувати дітей у пропаганді чогось це низько. Бо вони не можуть розуміти, що пропагують. Виходить, що це політичне зґвалтування! Інша річ, дорослі спортсмени, які усвідомлено надягають екіпірування з літерою "Z". Я чітко розумію, що вам сказали брати участь у цьому ваші тренери. Але Ви хоч розумієте, що означає ваш символ "Z"?!

Ви не "Zа перемогу", ви "Zа геноцид в Україні". Я звертаюся до тренерів та матерів, незалежно від вашої позиції особистої. Не позбавляйте дітей права вибору. І дайте їм можливість бути просто дітьми!" – написала Різатдінова в Instagram.