Перша зустріч О'Меллі та Вери у клітці відбулася у 2020 році. Тоді Шон травмувався у першому раунді, а еквадорець здобув дострокову перемогу.

Бійці провели реванш через чотири роки – на цей момент "Солоденький" вже був володарем пояса чемпіона UFC, який здобув торік в бою з Алджамейном Стерлінгом.

Другий поєдинок О'Меллі та Вери став головною подією турніру UFC 299. Події розгорталися виключно у стійці. О'Меллі домінував з дистанції, чергуючи удари руками та ногами.

У другому відтинку протистояння Шон потужним ударом коліном знайшов щелепу еквадорця. Однак той зумів встояти. Чемпіон впевнено контролював перебіг подій, продовжуючи розстрілювати Веру з дистанції.

У четвертому раунді претендент на пояс врешті активізувався, пробиваючи кілька серій на зближенні. Одна з них завершилася загрозливим ударом коліном у стрибку, але Шон зумів уникнути небезпеки.

У п'ятому раунді О'Меллі вразив еквадорця у голову, але і цього разу Вера не здався, чіпляючись за шанси до останнього. У підсумку всі судді віддали перемогу чинному чемпіонові – 50-45, 50-45, 50-44.

Для О'Меллі це був дебютний захист титулу.