"За умови повного дотримання правил НПК росії та НПК білорусі буде дозволено заявити своїх ліцензованих і кваліфікованих спортсменів (і допоміжний персонал) на Паралімпійські ігри 2024 року в Парижі лише в індивідуальних змаганнях, тобто без команд.

На Паралімпійських іграх ці особи називатимуться нейтральними паралімпійськими спортсменами (NPA) і змагатимуться у формі, затвердженій МПК, яка не повинна містити жодних національних кольорів, прапора, назви країни або національної емблеми, символу чи позначення.

Нейтральні спортсмени змагатимуться під білим прапором з чорним написом NPA. Використання прапора буде обмежено телевізійною та спортивною презентаційною графікою, а також під час медальних церемоній.

Виграні медалі не зараховуватимуться до медальної таблиці Паралімпійських ігор, а якщо золоту медаль виграє нейтральний спортсмен, пролунає гімн Паралімпіади.

Державні прапори росії та білорусі, а також інші національні символи, включаючи ті, що стосуються військових, суворо заборонені поблизу будь-якого місця, пов’язаного з Паралімпійськими іграми. Національні гімни Росії та Білорусі не звучатимуть на змаганнях.

Оскільки спортсмени братимуть участь в індивідуальному та нейтральному статусі, вони не будуть маршувати на церемонії відкриття 28 серпня й не матимуть прапороносців на церемонії закриття 8 вересня.

До початку Паралімпійських ігор МПК призначить незалежний зовнішній орган для оцінки відповідності спортсменів і допоміжного персоналу вимогам до участі в Іграх.

Спортсмени та допоміжний персонал, які активно підтримували війну в Україні, не будуть допущені до участі в Паралімпійських іграх, так само як і ті, хто працює за контрактом з російськими/білоруськими військовими або органами національної безпеки", – повідомив комітет IPC.