У п'ятницю, 5-го січня, екс-паралімпійця умовно-достроково звільнили із в'язниці, де він провів майже 9 років за вбивство своєї дівчини Ріви Стенкамп. Про це повідомляє AS.

Оскар Пісторіус покинув виправний центр Аттеріджвіль ще зранку, проте термін його покарання закінчиться лише у 2029 році. Протягом цього часу на нього діятимуть "загальні умови умовно-дострокового звільнення".

У такий спосіб, Пісторіус повинен перебувати вдома протягом певних годин на день, не може вживати алкоголь або заборонені речовини й повинен брати участь у програмах, визначених Комісією з нагляду за умовно-достроково звільненими. Він також не може давати інтерв'ю ЗМІ будь-якої країни.

14 лютого 2013 року багаторазовий чемпіон світу та Паралімпіад застрелив свою дівчину і модель Ріву Стенкамп через двері ванної кімнати. Спершу Пісторіус стверджував, що прийняв партнерку за зловмисника, який вдерся у дім. Однак в ході судового процесу деякі свідки повідомили, що між парою траплялися сварки та ревнощі з боку Оскара. Зрештою, паралімпійця засудили до 13 років і п’яти місяців ув’язнення, з яких він відбув майже 9 років.

Нагадаємо, Оскар Пісторіус через характерні протези відомий за прізвиськом "Blade Runner" ("той, що біжить по лезу бритви" – прим. Спорт 24). Він також брав участь в Олімпійських іграх у Лондоні-2012, де змагався проти атлетів без ампутації кінцівок.