Лос-Анджелес розкішний ззовні, але під землею приховує справжнє незвідане місто безхатьків. Там пролягає заплутана система тунелів, яку для проживання використовують соціально незахищені верстви населення.

Цей бетонний лабіринт побудували після страхітливої повені у 1975 році. У тунелях, куди не проникає сонячне світло, проживають сотні безхатьків. Про це розповідає видання The Sun.

Орендна плата у Лос-Анджелесі зросла більш ніж удвічі після пандемії коронавірусу, що змусило все більше людей перебиратися в підземний лабіринт. Тунелі дають прихисток від нещадної погоди, але можуть стати смертельними, якщо йдуть інтенсивні дощі. Кілька місяців тому через місто пройшов, який знищив майже всі поселення під землею.

Видання наводить слова Доніки Мартінес, родом з Каліфорнії, яка прожила в тунелях шість років після того, як втекла від жорстоких стосунків. "У нас була спільнота. Траплялися і погані речі, але ми піклувалися одне про одного", – каже жінка.

Доніка стверджує, що у тунелях безпечніше спати, ніж надворі. Вони є хорошим місцем, щоб сховатися, оскільки поліція не наважується поткнутися туди. Щоправда, деяким людям, які після тривалого перебування під землею, знову вибираються на сонячне світло, можуть знадобитися роки для адаптації.

Один чоловік на ім'я Джей живе в тунелях понад 13 років. Він сказав, що його найважливіше надбання – це налобний ліхтар. Джей назвав своє життя в тунелях жорстоким і розповів, що часто всі його речі просто змиває водою за лічені хвилини.