Змагання пройдуть в Бухаресті з 12 по 19 лютого. В складі української команди "класиків" на континентальній першості виступлять десять спортсменів, зокрема багаторазовий чемпіон міжнародних змагань Жан Беленюк, срібний призер Олімпійських ігор Парвіз Насібов та інші видатні борці.

Варто зазначити, що на турнір заявлено 60 російських та білоруських спортсменів в нейтральному статусі. Серед них ті, які підтримують військовий напад на Україну. Асоціації спортивної боротьби України категорично засудила допуск представників країн-агресорів.

"Ми шоковані, як ігнорують критерії нейтральності, коли росіян і білорусів допускають до турнірів. Як в сучасних умовах можна не помітити пряму підтримку війни від певних спортсменів? Вочевидь, організації заплющують на це все очі. На чемпіонат Європи справді допущені Садулаєв, Угуєв, Колодинська та інші спортсмени, які однозначно підтримують військову агресію рф та керівництво своєї країни.

Асоціація спортивної боротьби України, без сумнівів, виступає за те, що наші борці мають їхати на міжнародні змагання та перемагати росіян і білорусів. Зараз наше завдання – показувати наш характер, доводити силу та незламність України", – йдеться в заяві на офіційному сайті організації.