"По-перше, їх будуть перевіряти міжнародні федерації, коли вони отримуватимуть ліцензії. І ми вже багатьом федераціям надіслали інформацію, що вони підтримують війну в Україні.

Докладніше щодо перевірки. Потім, коли міжнародні федерації будуть надсилати тих спортсменів, яких вони надаватимуть, щоб вони приймали участь в Олімпійських іграх, їх буде перевіряти ще Міжнародний олімпійський комітет. Буде створена комісія.

Ця комісія розглядатиме тих спортсменів, яких рекомендуватимуть міжнародні федерації. Вони розглядатимуть присутність їх на всіх заходах в підтримку війни і взагалі на їх підтримку війни. Тому сподіваємося, що ця комісія буде розглядати і теж їх не допустить до Олімпійських ігор.

Але ще є добрі новини щодо того, щоби російських і білоруських спортсменів не було на Олімпійських іграх. У лютому проходитиме чемпіонат світу з водних видів спорту. І ми вже знаємо, що спортсмени з Росії відмовилися виступати на цих змаганнях – тобто, зі стрибків у воду, плавання, синхронного плавання. Тим самим вони повністю втрачають шанси потрапити на Олімпійські ігри", – сказав у ефірі єдиного марафону президент НОК України Вадим Гутцайт.

Літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться в столиці Франції – Парижі.