Свого часу Ян Ульріх був головним суперником ще однієї суперзірки велоспорту – Ленса Армстронга. Німець переміг на Тур де Франс лише 1997 року, а у 2000, 2001 та 2003 роках фінішував другим – золото тоді дісталося Армстронгу. Згодом Ленса дискваліфікували за вживання допінгу і позбавили всіх титулів.

У документальному фільмі "Мисливець" Ульріх зізнався, що також вживав заборонені речовини. Мовляв, хотів бути в рівних умовах з іншими велосипедистами, які, як він знав, не гребували допінгом.

Також німецька зірка розповів, як доводив свій організм до краю згубними звичками. "Я не пив упродовж дев'яти місяців, але одного разу випив склянку, і через деякий час втратив контроль. Перейшов з вина на віскі. Спершу склянка на день, потім дві – це викликало у мене сонливість. Я був спортсмен високого рівня і міг довести своє тіло до крайнощів. Це дозволило мені виграти Тур, але також піти в іншому напрямку. Я пив віскі та нюхати все більше кокаїну. Багато людей покінчили б життя самогубством, але моє тіло чинило опір.

Я сам придумував завдання. Колись хотів встановити світовий рекорд: я викурив понад сімсот сигарет за один день. Загадка, як я так довго протримався. У 2018 році я був на найнижчій точці і фізично, і психологічно. Наступним кроком була б смерть", – наводить слова Ульріха Marca.