Армстронг 7 разів ставав чемпіоном Тур де Франс. Однак у 2012-му американську суперзірку позбавили усіх титулів і довічно дискваліфікували після звинувачення у вживанні заборонених речовин. Прикметно, що всі допінг-проби були негативними. Звинувачення побудували на словах понад 10 свідків.

Через багато років Армстронг зізнався, як йому тривалий час вдавалося водити за носа органи контролю. "Я пройшов 500 тестів і жодного разу не провалив їх. Правда полягає в тому, що деякі з цих речовин, особливо найкорисніші, мають період напіврозпаду чотири години. А, наприклад, канабіс, чи анаболіки мають значно довший період напіввиведення з організму.

З ЕПО, ракетним паливом, яке змінило не тільки наш спорт, але й усі види на витривалість, час напіврозпаду становить чотири години, тому він дуже швидко виводиться з організму.

Я не хочу заохочувати нікого робити те, що їм не потрібно. Але правда полягає в тому, що у вас був препарат, який неможливо виявити, який був надзвичайно корисним для продуктивності та відновлення. І, як показав досвід, якщо робити це під наглядом лікаря, то це безпечно", – цитує Армстронга Marca.

ЕПО (еритропоетин) – це гормон, який синтезується здебільшого нирками і стимулює утворення еритроцитів кістковим мозком. Він є одним з факторів, необхідних для достатнього харчування організму киснем.