Нагадаємо, новий сезон Харлан відкрила трьома медалями: супершу виграла "сателіт", потім завоювала дві срібні відзнаки – на етапі Кубка світу і на Гран-прі у Франції. Як виявилося, цього успіху Харлан досягла зі серйозним пошкодженням.

"Під час особистих змагань в Алжирі я травмувалася ще більше – до цього була проблема зі стегном. Уже рік у мене ця проблема існує. Інколи я не можу нормально фехтувати: втомлююся від болю і останні кілька змагань минулого сезону фехтувала просто на знеболювальних. Цю проблему можна вирішити лише за тривалий час відпочинку. Його не було, тож проблема поверталася.

Саме в Алжирі, коли фехтувала у півфіналі, я трохи підслизнулася і надірвала ще більше. Але закінчила змагання, профехтувала командний турнір – все це було не без болю, з останніх сил", – розповіла фехтувальниця у коментарі для Суспільне. Спорт.

Ольга пояснила, що між етапом Кубка світу в Алжирі та Гран-прі в Франції фактично не тренувалася. І завдяки цьому почувалася значно краще. Втім, побоювалася загострення травми.

"Десь всередині, звісно, я сильно боролася зі страхом, що зроблю якийсь випад – і мені буде боляче. Такий психологічний момент нормальний для спортсменів після реабілітації", – додала вона.