"Російським спортсменам не місце на Олімпійських іграх і на інших міжнародних змаганнях у будь-якому статусі.

Понад 370 українських спортсменів вбито за велику війну. 9 міст України повністю знищені російськими загарбниками. Увага – понад 3000 ракет випустила росія по мирних містах України, які потрапили у школи, пологові, театри, садочки, будинки людей.

Це суха статистика у відкритому доступі, яку ведуть не тільки українські ЗМІ, але і світові ресурси.

Знаючи це, МОК (який самостійно виключив рос. комітет зі своєї організації) ухвалює рішення допустити причетних до війни російських спортсменів у нейтральному статусі на Олімпійські ігри. Які емоції це викликає? На жаль, я нічому не дивуюся, але це обурює.

Обурює, що весь світ спостерігає за війною, більшість країн підтримують Україну і допомагають нам боротися зі злом. А МОК просто бере і допускає це зло до Олімпійських Ігор. Хочеться кричати і ставити безліч питань: "Чому так? Чому люди які крокують військовими парадами, отримують ордена від генералів-вбивць мають право перебувати поряд зі світовою елітою спорту?"

Але це не допоможе. Допоможуть дії. Зробимо все, щоб і спортсмени, і національний комітет, а також інші країни приєдналися до того, щоб скасувати це ганебне рішення. І паризькі ігри стануть місцем чесної боротьби за медалі, а не черговим плацдармом для "расіі", – написала Харлан на своїй сторінці в Instagram.