"Росія продовжує чинити найжорстокіший злочин проти України. На кожних змаганнях українські спортсмени висловлюють свою позицію. Не потиснути руку російському спортсмену, підняти плакат "Ні війні в Україні" – це наш крик до спортивного світу.

Так, ми ризикуємо дискваліфікацією та своєю кар’єрою. Але це ніщо порівняно з тим болем і тією ціною, яку українці платять щодня. Для нас найголовніше – це перемога України та збереження життів.

Поки російські й білоруські спортсмени своєю участю у змаганнях підсилюють пропаганду кривавої війни, українські спортсмени гинуть на полі бою. Або, повертаючись додому з перемогами, бачать зруйновані будинки та долі. Закликаю спортивну спільноту діяти. І не допускати спортсменів-терористів до міжнародного спорту. Уже давно час діяти. Мовчання вбиває", – сказав Гераскевич для "1+1".

Додамо, у червні 2022 року група "1+1 media" запустила масштабну комунікаційну кампанію "Спортивний фронт". Завдяки цій ініціативі медіагрупа закликає блокувати російські та білоруські збірні та команди на міжнародній арені, а також бойкотувати спортсменів-росіян і білорусів, які підтримали війну або не озвучили свою позицію.

Нагадаємо, що Міжнародна федерація бобслею та скелетону продовжила заборону на участь росіян і білорусів у змаганнях.