"Пан Дітер Ламер, ви – керівник технічного директорату ЧС з фехтування в Мілані. Ви особа, на якій лежить відповідальність за те, що наша провідна спортсменка, олімпійська чемпіонка Ольга Харлан протиправно отримала чорну картку та була дискваліфікована. А краще було б сказати, що ви були відповідальним за те, щоб цього ніколи не сталося.

До цього часу немає жодного офіційного пояснення та повідомлення причин дискваліфікації. Немає навіть офіційного рішення про це. Однак у ЗМІ вже декілька днів є відео, де саме ви, пан Ламер, розмовляєте по телефону посеред спортивного залу з тренером "нейтральної спортсменки" Анни Смірнової. І знову жодних пояснень.

Це саме ви, пан Ламер, повідомили мені, що це ваше рішення дати "чорну картку". І це ви у відповідь на моє прохання надати протокол технічного директорату, кричали, так нічого і не надавши.

Саме ви, пан Ламер, кричали на мене у відповідь на питання, чи це ви відповідали за жеребкування на чемпіонаті світу, яке в першому ж колі основної сітки звело наших провідних фехтувальників Ольгу Харлан та Дмитра Рейзліна з "нейтральними спортсменами".

Я не суддя, щоб визнавати вас винним, але я маю всі підстави заявити, що в мене немає до вас довіри. Я впевнений, що в цьому зі мною буде солідарна вся українська фехтувальна спільнота та багато людей з усього світу. І в цьому ви не зможете мені дорікнути.

Пан Дітер Ламер, я закликаю вас подати у відставку з усіх керівних органів Міжнародної федерації фехтування", – цитує Ілляшева Національна федерація фехтування України.