"Ми повністю підтримуємо Ольгу Харлан у цій ситуації. Я зараз знаходжусь на чемпіонаті світу, ми готуємо протест, будемо оскаржувати це рішення. Адже суддя, який безпосередньо працював на цьому поєдинку, не давав чорну картку, не дискваліфіковував її. Це вже потім почались "підкилимні ігри". Ця дискваліфікація з’явилась уже після того, як визначилась наступна суперниця Ольги Харлан, навіть був призначений суддя на наступний бій.

Ми сподіваємось, що розгляд апеляції завершиться днями. Але вже мова про те, аби її повернули на ці змагання, не може йти. У цьому випадку ми будемо намагатись досягнути того, щоб скасували цю чорну картку, дискваліфікацію, яка потягне за собою неможливість її виступу в командних змаганнях, які будуть за кілька днів у Мілані. А нам важливо, аби наша команда виступала. Так званих «нейтральних» спортсменів у командних змаганнях усе одно не буде", – цитує Ілляшева "Суспільне Спорт".

Нагадаємо, що Харлан на старті ЧС перемогла росіянку Анну Смірнову – 15:7. Після поєдинку українка відмовилася тиснути руку суперниці. А відмова від цього жесту карається дискваліфікацією.