Напередодні Харлан на старті ЧС перемогла росіянку Анну Смірнову – 15:7. Після поєдинку українка відмовилася тиснути руку суперниці. Росіянка подала протест проти дій Харлан і вимагала дискваліфікувати її через "прояв неповаги". Спочатку організатори вирішили не карати українку, але потім змінили своє рішення.

За правилами FIE відмова від рукостискання означає дискваліфікацію спортсменки. Українська команда намагалася оскаржити рішення організаторів турніру, однак їй це не вдалося, повідомляє "Суспільне Спорт".

Харлан мала зіграти після перемоги над росіянкою проти представниці Болгарії Йоани Ілієвої. Проте фехтувальниці навіть не виходили на доріжку. На табло було відзначено, що до наступного раунду проходить саме болгарська атлетка.

Ймовірно, українку чекає відсторонення на 60 днів від усіх подальших стартів. Саме таке покарання передбачене у правилах FIE.

Чемпіонат світу в Мілані триватиме з 22 до 25 липня. В його рамках фехтувальники можуть здобути очки у світовий рейтинг, за яким розподілятимуть путівки на Олімпійські ігри-2024.