"Впевнений, що багато з тих, хто цікавиться спортом, вже бачили або хоча б чули про розслідування "Родинна фірма Сергія Бубки працює на окупованих територіях і продає пальне окупантам" від Bihus.info.

Так от, апдейт по ситуації: до цього часу немає жодної реакції від Національного Олімпійського Комітету України та Міністерства молоді та спорту України. На сайті НОК України досі можна знайти російсько-пропагандистську книгу за авторством Бубки (детальніше тут), пан Сергій досі залишається членом Виконкому НОК України, тобто знаходиться у вищому керівництві найвпливовішої спортивної організації країни. (Виконком НОК України)

Дружба з Януковичем, корупційні скандали в IAAF, славнозвісний "Родовід Банк" та ще багато інших "зашкварів" – це лише частина того шлейфу, який вже дуже давно тягнеться за Бубкою. Але найогидніше в цій ситуації – це те, що людина, яка веде бізнес з окупантами, має звання "Герой України". Найкращі захисники нашої держави, які боронять країну від геноциду, віддають свої життя за Україну, і Бубка, який цей геноцид спонсорує – їх поставили в один ряд. Так не має бути.

Саме тому я ініціював засідання Комісії атлетів НОК України, яка відбудеться 11-го липня, де вимагатиму позбавити Бубку членства в НОК України. Наступним кроком буде вимога позбавити його почесного звання "Герой України" та інших державних нагород.

Всі виродки, які ведуть або вели бізнес з окупантами та тим самим збагачували бюджет держави-терориста, мають бути покарані, і обов’язково будуть покарані", – написав Владислав Гераскевич у своєму Telegram-каналі.