Журналісти Bihus.info з'ясували, що фірма Монблан, яка належить Сергієві Бубці та його братові Василю, працює на тимчасово окупованих територіях України та веде бізнес із окупантами.

Монблан – давній родинний бізнес екс-президента НОК. Це компанія, основним видом діяльності якої є торгівля пальним. За даними українського реєстру юридичних осіб, навіть після окупації частини Донбасу, Бубка не закрив компанію. Окрім нього, власниками бізнесу значаться його рідний брат Василь та матір Валентина.

Ще до 2014 р. Монблан брав участь в українських тендерах і вигравав підряди на мільйони гривень щороку. Після окупації Донецька фірма змінила юридичну адресу на Волноваху і продовжила брати участь в українських торгах.

Також журналісти Bihus.info з'ясували, що на початку 2023-го фірма Бубки з’явилася в російському реєстрі юридичних осіб. Це відбулося після того, як "на болотах" ухвалили закон про те, що всі компанії на окупованих територіях мають привести документи у відповідність до законодавства рф.

На відміну від українського реєстру, в базах терористів адресою реєстрації фірми знову вказаний Донецьк, а власниками компанії зазначені лише Сергій Бубка та його брат.

За іронією долі, Сергій Бубка у 2001 році отримав звання Герой України.