"Конгрес FIL 17 червня 2023 року підтвердив рішення Виконавчої ради FIL щодо санкцій щодо росії. З огляду на загарбницьку війну, яка все ще ведеться рф проти України, наказується призупинити всі права участі спортсменів, тренерів, інструкторів та інших офіційних осіб Федерації санного спорту росії в санкціонованих FIL змаганнях до подальшого повідомлення з метою забезпечити безпечні, мирні та чесні спортивні змагання.

Присутність російських спортсменів, тренерів та інших офіційних осіб Федерації санного спорту росії під час проведення санкціонованих FIL спортивних змагань несе в собі високий ризик для безпеки, миролюбності та цілісності цих змагань та їх учасників (включаючи й росіян) та перебуває під серйозною загрозою.

Цей ризик ґрунтується на причинно-наслідковій особистій участі названих осіб у змаганнях FIL і не може бути замінений менш радикальним заходом, тому призупинення участі є пропорційним, поки причиною цього є військові дії в Україні – відсторонення буде продовжено", – йдеться в заяві.

Додамо, що 22 делегати конгресу проголосували за продовження усунення росіян, 1 висловився проти, 5 – утрималися.