На цей етап Гран-прі не допустили спортсменів з росії та білорусі, тож наші дзюдоїсти змогли взяти участь у змаганнях. Для збірної України – це перший міжнародний турнір після світової першості, яку "синьо-жовті" були змушені бойкотувати через заборону Міністерства спорту.

Вже у перший день змагань наші атлети зуміли завоювати три нагороди. Дарія Білодід (вагова категорія до 57 кг) та Артем Лесюк (до 60 кг) поступилися у півфінальних сутичках, але перемогли у протистояннях за бронзу. Зокрема, в 1/4 фіналу українка провела найдовшу дуель у кар'єрі – сутичка проти британки Некоти Сміт-Девіс тривала 11 хвилин 19 секунд , повідомляє Суспільне. Спорт.

Для Білодід це друга медаль бронзового ґатунку у 2023 році. Раніше олімпійська призерка посіла третє місце на Grandslam у Парижі.

Натомість Дільшот Халматов, який виступає у ваговій категорії до 60 кг, зумів вийти у золотий фінал в Австрії. Там українець бився із травмою пальця і, на жаль, поступився суперникові. Для Халматова це перша нагорода в кар'єрі на рівні Гран-прі.