Багатоденка Tour of the Gila відбувається під егідою Міжнародного союзу велосипедистів (UCI). Ця організація дозволяє трансгендерним атлеткам змагатися у жіночих велоперегонах, якщо рівень їхнього тестостерону не перевищує 2.5 наномолів на літр упродовж двох років.

Кілліпс посіла другу сходинку на стартовому етапі змагань і замкнула трійку лідерів на третьому відтинку турніру. Згодом американка виграла п'ятий етап і тріумфувала у загальному заліку Tour of the Gila, повідомляє Суспільне. Спорт.

"Після тижня нонсенсу в інтернеті я особливо вдячна всім, хто продовжує підтверджувати, що Twitter – не реальне життя. Я люблю своїх суперниць та вдячна за кожну нагоду навчитися та рости як людина та спортсменка", – написала Кліппс в Instagram після свого тріумфу на багатоденних перегонах.

Раніше участь Кілліпс у жіночих змаганнях жорстко розкритикувала американська велосипедистка Інга Томпсон. "Це підкреслює проблеми, що існують у жіночому велоспорті. У нас понад 50 трансгендерних жінок. Що відбувається за кадром – жінки просто тихо йдуть. Вони думають: "Навіщо боротися, якщо це не чесно?", – сказала вона у коментарі для The Telegraph.