"Є об’єктивний бік медалі – рівень російського спорту в середньому набагато вищий за наш. А за цей рік ця різниця тільки посилилася. Бо ніщо не заважало тренуватися російським спортсменам, але далеко не в усіх українських були такі ж можливості.

І Томас Бах (президент МОК, – прим. Спорт 24) закриває очі на те, про що говорять в Олімпійській хартії. А там іде мова якраз про рівні можливості, яких ми не маємо через неспровоковану агресію росії. Звичайно, дуже хотілося б, щоби всі українські спортсмени, які приїздять на міжнародні змагання, стояли на верхній сходинці п’єдесталу, я був би щасливий. Але, якщо об’єктивно, сьогодні лиш одиниці можуть це зробити.

Тому, мабуть, правильно було б приїжджати українським спортсменам, не допускати росіян до кваліфікації, створювати настільки великий тиск, щоби росіяни не могли брати участь у майбутніх змаганнях.

І, врешті-решт, добитися, щоби на Олімпіаді не було росіян, щоб Олімпіада була без пропаганди війни. І тоді не важливо, на якій ти сходинці стоїш, ти здобув найголовнішу перемогу – змагання без війни, заради миру, заради дружби. Оце була б найбільша перемога", – розповів Гераскевич для ГЛАВКОМ.