На екваторі другої половини гри між Бохумом та Борусією Д Соарес у власному штрафному сфолив на Адейємі. Дортмундці мали отримати право на одинадцятиметровий удар, проте Штегеманн не побачив у епізоді порушення правил та продовжив гру. Арбітри VAR також проігнорували цей момент.

Після гри Німецький футбольний союз визнав, що рішення бригади арбітрів було вкрай неправильним. Головний учасник скандалу Саша Штегеманн визнав свою помилку.

"Я дуже роздратований, почуваюся лайном. Вночі я дуже мало спав, мене самого така робота не влаштовує. Ви прокидаєтесь з поганими відчуттями, тому що злитесь через своє помилкове рішення.

Я переглядав цей момент з пенальті на Адейємі... На полі я його не побачив. Як суддя, я маю право вирішувати епізод на полі, не використовуючи без необхідності відеопомічника", – наводить слова арбітра Goal.

Таким чином, "джмелі" залишилися на першій сходинці Бундесліги, маючи 61 очко, однак позаду Баварія, яка ще не провела свій матч в рамках 30-го туру та має 59 пунктів. Бохум розташовується на 15 місці з 28-ма балами.