"Моя думка про рішення уряду заборонити виступ українським спортсменам на турнірах, куди допускатимуть росіян та білорусів? Я критикую не саме рішення, а те, як воно було ухвалене. Не було комунікації зі спортсменами та спортивними функціонерами. Мені, як народному депутату, не маючи жодної інформації, доводиться пояснювати спортсменам мотивацію рішення.

Міністр Вадим Гутцайт ні з ким не комунікує. Він не зʼявився на засідання Комітету, де ми могли поставити запитання, щоб пояснити громадськості перспективи та кінцеву ціль і хто з нами. Якщо це коаліція, яка готова з нами бойкотувати турніри, то треба розуміти, хто доєднається до нас. Якщо ми будемо одні, то це погано.

Я не знаю, хто приймав це рішення. Для мене, спортсменів та тренерів це стало несподіванкою. Були якісь консультації з федераціями, але Гутцайт зазначав, що рішення будуть приймати всією олімпійською родиною. Але побачили одразу наказ. Міністр не приймає дзвінки від ЗМІ та не коментує. Останній наказ був підписаний навіть не ним, а заступником.

Зараз збірна України з футболу грає відбір на Євро-2024, де грає команда Білорусі. Наші спортсмени мають покинути турнір і не брати участь? УАФ теж не отримала рекомендацій, що робити. Не розумію, чому міністерство мовчить", – розповів Беленюк в інтервʼю "Футбол 24".