"У першу чергу, для мене важливо показати гарний результат на Swim Open Stokholm у Швеції. Відкрити лік українським олімпійським ліцензіям в плаванні для того, щоб це більше спонукало наших атлетів виконувати їх. Тому в першу чергу їду туди за ліцензією і хорошим результатом. Вже після нього виконаємо роботу над помилками й вирішимо, у якому руслі рухатися далі.

На відкритій воді починаються етапи Кубка світу на початку травня. Я також планую на них виступати – це буде в Єгипті, у Хургаді, а також на острові Сардинія в Італії. Виступимо там і подивимось, як далі з ліцензією буде.

Жорсткішою стала система відбору, але є певні лазівки, за допомогою яких і там можна потрапити на Олімпіаду. Влітку на чемпіонаті світу буде розіграно лише три перепустки для призерів. Решта відбиратимуться пізніше за іншими стартами", – розповів Романчук в коментарі "Суспільне Спорт".

Нагадаємо, що Михайло є дворазовим призером Олімпійських ігор. Він завоював срібло у вільному стилі на дистанції1500 метрів, а також бронзу на 800.