5 квітня Міжнародна федерація плавання провела (World Aquatics) чергове скандальне засідання. Учасники заходу обговорювали питання повернення до змагань атлетів з росії та білорусі. Організація заявила, що підтримує рекомендації МОК допустити представників країн-агресорів до змагань, проте спершу вирішила створити робочу групу, яка б розглянула спосіб повернення спортсменів.

Очікується, що за результатами роботи сформованої групи у липні буде прийнято остаточне рішення щодо допуску російських та білоруських спортсменів. Президент Федерації плавання України Андрій Власков розповів, як буде діяти його організація у разі неприйнятного рішення.

"Ми готові до найрадикальніших дій, якщо Україну не будуть чути, якщо допустять представників РФ і Білорусі, які підтримують агресію і фінансуються своєю державою. Ми будемо готові до будь-яких протестів, включно з бойкотом змагань.

Головна наша мета – це участь у змаганнях. Наші результати впливають на наш престиж. Зараз працюємо як у політичному, так і в юридичному плані для того, аби росіян і білорусів не допускали в майбутньому до змагань", – цитує Власкова Суспільне спорт.