"У федерації спортивної боротьби дуже серйозні проросійські настрої. Я не уявляю, яким чином в Міжнародній асоціації боротьби можна втримати їх намагання долучити представників рф і рб до міжнародних змагань. Єдине, що стримувало – рекомендації МОК.

Наш очільник міжнародної федерації є членом Виконкому МОК, було б некоректно з його сторони взяти на себе відповідальність і через голову МОК приняти рішення про допуск. Вони всі чекали відмашки від МОК – 28 березня вони її отримали. Наразі буде дуже тяжко втримати таку тенденцію.

У федерації спортивної боротьби велике проросійське лобі. У нас 2 віце-президенти – впливові росіяни, президент – серб, поговорюють, що в нього є достатньо серйозний бізнес в росії. Я з ним комунікував на минулорічному ЧС і зрозумів, що він дуже незадоволений тим положенням справ, які були на той момент, що росіян не допускають", – сказав Беленюк Radio NV.

Нагадаємо, напередодні МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Однак до турнірів не допускатимуть команди з росії та білорусі, а також спортсмени, які підтримують війну або мають контракт з арміями рф або рб. Деякі види спорту вже оголосили про допуск окупантів до турнірів, але під нейтральним прапором.