"Рада підтвердила свої заклики до миру та солідарності з олімпійською спільнотою в Україні. World Taekwondo продовжуватиме підтримувати українських спортсменів у забезпеченні їхньої участі у змаганнях з тхеквондо.

Після обговорення Рада вирішила дозволити участь окремих нейтральних спортсменів та допоміжного персоналу з російськими та білоруськими паспортами на чемпіонаті світу з тхеквондо, починаючи з ЧС у Баку 2023 року наприкінці травня.

Рада також схвалила створення Комітету з перегляду та процесу перевірки для забезпечення суворої нейтральності окремих спортсменів та допоміжного персоналу, які братимуть участь у змаганнях", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, у березні 2022 року Всесвітня федерація тхеквондо заборонила російським та білоруським спортсменам брати участь у міжнародних змаганнях.

Раніше МОК рекомендував повернути російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань у нейтральному статусі. Однак до турнірів не допускатимуть команди з росії та білорусі, а також спортсмени, які підтримують війну або мають контракт з арміями рф або рб.