Міжнародна злочинна терористична організація, яка належить російському олігарху євгену прігожину, відкрила центри вербування в понад 50 спортивних залах по всій росії. Про це повідомляє репортер-розслідувач Карім Зідан на Bloody Elbow.

Першим таким пунктом для набору найманців став клуб бойових мистецтв "Груша", що розташований у Пресненському районі Москви. У ньому тренуються як діти, так і дорослі. Станом на 15 березня в столиці росії центри вербування розгорнули вже у 8 спортивних залах, в більшості з яких тренуються і повнолітні, і діти. Шість таких залів працюють в Санкт-Петербурзі, а ще десятки в Анапі, Астрахані, Барнаулі, Єкатеринбурзі, Омську, Оренбурзі, Волгограді та Воронежі.

Найпомітнішим об'єктом, який використовують для набору найманців є штаб-квартира федерації боксу росії в Тюмені. Кілька інших центрів вербування працюють в федеральних школах олімпійського резерву, зокрема в Барнаулі та Іркутську.

ПВК "Вагнер" не приховує те, що розгорнула пункти вербування у спортивних залах. "Для залучення нових бійців у "Вагнер", ми вже відкрили пункти вербування в ряді міст. Ці центри знаходяться в спортивних клубах, куди ви прийдете, вас перевірять, наскільки ви фізично сильні, а потім скажуть, як до нас потрапити", – йдеться в повідомленні на офіційному Telegram-каналі терористичної організації.