Видання Open опублікувало резонансне розслідування злочинів прибічників кремля в самому серці Європи. Члени злочинного російського угрупування "Вагнер", та за сумісництвом ультраси сербської Црвени Звезди потрапили до столиці Італії наприкінці січня. Свій візит вони аргументували бажанням відвідати баскетбольні матчі, проте цікавив поганців зовсім не спорт. В Римі вони займалися виключно злочинною діяльністю, а 4 лютого організували справжній бенефіс свого терору.

Тоді, після матчу Рома – Емполі (2:0), серби зробили засідку для тіфозі "вовків". На околицях Стадіо Олімпіко близько 50 бойовиків напали на членів угрупування Fedayn та відбірали у них клубну символіку. Згодом злочинці принесли трофеї на домашній матч Звезди проти Чукарічок та зухвало спалили їх.

Своєю чергою, прокуратура Риму відкрила кримінальне провадження проти сербських бойовиків. В списку злочинців вже виявлено щонайменше 5 найманців ПВК "Вагнер". Цікавим є те, що квитки на авіарейс до Італії вони отримали через одну з туркомпаній квазіреспубліки "ДНР".