Нагадаємо, нещодавно Міжнародна федерація фехтування (FIE) повернула до змагань спортсменів з росії та білорусі. Українські шпажистки хотіли висловити свою незгодну з цим ганебним рішенням.

Наші фехтувальниці розгорнули на трибунах у Нанкіні банер, на якому було вказано число українських спортсменів, які загинули від рук російських окупантів. Однак на відео, опублікованому нашою національною федерацією, видно, що організатори змусили українок згорнути плакат.

Шпажистка Влада Харькова у коментарі для Суспільне.Спорт зазначила: "Ідея полягала в тому, що ми вивісимо банер на трибунах, щоб висвітлити події в Україні, що росія зробила та робить з нашими країною та людьми. Нам не дали цього зробити.

Ба більше, у нас були наліпки на масках, що ми не погоджуємося з рішенням FIE, які ми роздали і всім спортсменам, солідарним з нами. Нас також попросили це відклеїти. Перед кожним боєм судді ретельно перевіряли, чи ми це зробили. Біля нас також завжди були поруч охоронці – напевно, слідкували, щоб ми не влаштовували жодних акцій".