На Гран-Прі з фехтування американська збірна на знак підтримки українського народу вийшла на килим з синьо-жовтими пов'язками. Проте Міжнародна федерація фехтування вкотре показала свою проросійську позицію, заборонивши спортсменкам змагатися в такому вбранні та змусила їх зняти елементи української атрибутики. Про ситуацію повідомила Ольга Харлан у своєму Instagram.

"Сьогодні у Південній Кореї на Гран-Прі з фехтування на рапірах збірна США вдягнула пов’язки у кольорах прапору України на руку як знак незгоди з участю росіян у змаганнях. FIE змусила їх зняти стрічки та заборонила будь-які українські символи на формі. Це неприйнятно, врозплющіть свої очі. Ніхто не згоден!!!", – розповіла Харлан в публікації.

Ольга Харлан неодноразово критикувала FIE за її ганебну поведінку. Європейські країни теж несхвально ставляться до федерації та засуджують її намагання повернути росію в міжнародний спорт. Нагадаємо, напередодні Німеччина вирішила відмовитися від проведення Кубка світу з жіночої рапіри через допуск до змагань російських та білоруських спортсменів.