Німеччина вирішила відмовитися від проведення Кубка світу з жіночої рапіри, повідомили на офіційному сайті федерації. Старт турніру був запланований на 6 травня 2023 року. Ці змагання мали стати першими для росіян та білорусів після зняття санкцій. Це рішення ухвалили на позачерговому конгресі Міжнародної федерації фехтування. 89 членів проголосували за повернення, а 46 – проти.

"Обговорення останніх кількох днів після рішення Конгресу FIE знову дозволити участь росії та білорусі викликало гарячі дискусії як всередині, так і за межами. Як і раніше, ми залишаємося солідарними з людьми в Україні, які потерпають від загарбницької війни. Федерація фехтування Німеччини тепер хоче дати чіткий сигнал, що ми хотіли б іншого результату, і що ми все ще бачимо велику кількість відкритих питань, які роблять проведення турніру неможливим.

Як би ми не хотіли представити наших найкращих спортсменів німецькій публіці та дати їм можливість використати перевагу рідних стін на шляху до Олімпійських ігор у Парижі, обставини змушують нас прийняти важке рішення", – повідомила очільниця Федерації фехтування Німеччини Клаудія Бокель.

Також планують обговорити зі спортсменами та тренерами олімпійську кваліфікацію на тлі повернення росіян та білорусів.