Еділов був близьким соратником керівника Чеченської республіки рамзана кадирова, який, як відомо, є одним з головних прихильників вторгнення в Україну. Боєць був особистим тренером дітей кадирова, а у 2021 році навіть отримав посаду керівника секретаріату голови Чеченської республіки.

Втім, згодом Еділов опинився в немилості, втратив посаду, а у грудні 2022 року його знайшли мертвим. У своєму розслідуванні британське видання The Guardian переконує, що колишній боєць міг бути причетним до розповсюдження наркотиків в оточенні кадирова, за що останній і наказав його убити. До такої версії схиляється і Мансур Садулаєв – засновник чеченської правозахисної організації, що базується у Швеції.

"Звичайно, ми вважаємо, що Еділова убив кадиров, або хтось за його наказом. Якби Еділов загинув інакше, або був убитий кимось іншим, а не лояльними кадирову, то сам кадиров був би розлючений і висловив би свої співчуття з приводу смерті Еділова. Ми добре знаємо, як кадиров поводиться в таких умовах. Він занадто передбачуваний. І, чесно кажучи, він не соромиться злочинів", – заявив Садулаєв.